Özbekistan'da 'Tevhid ve Cihad' operasyonu: 30 gözaltı

Özbekistan'da 'Tevhid ve Cihad' operasyonu: 30 gözaltı

Özbekistan'da 'Tevhid ve Cihad Ketibesi' grubuna yönelik düzenlendiği öne sürülen operasyonda 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 'Tevhid ve Cihad Ketibesi' grubuna yönelik düzenlendiği öne sürülen operasyonda 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Taşkent polis teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin ortak operasyonunda ülkede "terör örgütü" olarak tanımlanan "Tevhid ve Cihad Ketibesi" mensubu olduğu iddia edilen 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin "gelecek dönemde başkentte eylem düzenlemeyi planladıkları" ve "Suriye'deki silahlı gruplara katılacakları" öne sürüldü.

Polis teşkilatı, operasyonun gerçekleştirildiği tarihe ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Emniyetteki işlemleri biten 30 kişinin adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Çeşitli insan hakları kuruluşları, Özbekistan yönetiminin ülkedeki İslami kurumlara ve Müslümanlara yönelik operasyonlarında, çeşitli örgütlere üye olma suçlamasını bahane olarak kullandığını, tutuklanan kişilerin çoğunlukla, aslında söz konusu örgütlerle herhangi bir bir irtibatının bulunmadığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum