'Özgürlük Filosu' Gazze'ye yola çıkmak için yeni bayrak arayışında

'Özgürlük Filosu' Gazze'ye yola çıkmak için yeni bayrak arayışında

Gina-Bissau'nun bayrağını gemilerden çekme kararının ardından Özgürlük Filosu gemileri için yeni bir bayrak devleti arayışı içerisinde.

Gazze'ye insani yardım taşıyacak 'Özgürlük Filosu'ndaki aktivistler, geçen hafta iki gemilerinin bayraklarının Gine-Bissau yetkilileri tarafından geri alınmasının ardından yeni bayrak arayışında.

Filonun bir parçası olan Mavi Marmara Derneği'nin başkanı Beheşti İsmail Songür VOA'ya verdiği demeçte "Farklı ülkelerin bayraklarını alacağız. Türkiye'ye de başvuracağız. Türkiye'nin bayrağını da almaya çalışacağız. Yani bu tüm devletler için bir turnusol kağıdı olacak. Kimin özgürlük filosuna bayrak verecek kadar cesur olacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Filoda Vicdan, Anadolu ve Akdeniz isimli üç gemi bulunuyor.

İskenderun Limanı'nda bulunan Anadolu 5 bin ton insani yardım taşıyacaktı. Aktivistler ise İstanbul Tuzla Tersanesinden Akdeniz adlı feribotla yola çıkarak Gazze'ye gidecekti.

Anadolu ve Akdeniz gemileri Gine-Bissau bayrağı taşıyordu. Ancak geçen hafta İsrail'in girişimleri sonrasında Gine-Bissau Uluslararası Gemi Sicili (GBISR) tarafından denetlenip bayrakların kaldırılmasına karar verildi.

Öte yandan İsrail'in, sefere başlaması halinde filoya askeri müdahalede bulunmayı planladığı belirtiliyor.

22 Nisan'da İsrail Kanal 12 televizyonu, İsrail ordusuna dayandırdığı haberinde, özel kuvvet birimi Şayetet 13'ün filoyu durdurmak için hazırlık yaptığını ifade etti.

Şayetet 13, 2010 yılındaki Mavi Marmara katliamını gerçekleştirilen askeri birim olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.