Pakistan, Çinli mühendislerin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili Afganistan'ı suçladı

Pakistan, Çinli mühendislerin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili Afganistan'ı suçladı

Afganistan İslam Emirliği yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Pakistan ordusu Salı günü yaptığı açıklamada Mart ayında beş Çinli mühendisin ölümüne neden olan bombalı saldırının komşu ülke Afganistan'da planlandığını ve saldırganın da bir Afgan vatandaşı olduğunu iddia etti.

Canlı bomba, Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir baraj projesinde çalışan Çinli mühendislerin bulunduğu konvoya bir araçla dalarak altı kişinin ölümüne neden olmuştu.

Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Ahmed Şerif İslamabad'da düzenlediği basın toplantısında "Saldırının tamamı Afganistan'da planlandı, saldırıda kullanılan araç da Afganistan'da hazırlandı ve intihar bombacısı da bir Afgan vatandaşıydı" dedi.

Afganistan İslam Emirliği yönetimi ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Pakistan ve Afganistan arasındaki ilişkiler son aylarda İslamabad'ın Kabil'deki İslam Emirliği yönetiminin Pakistan'ı hedef alan silahlı gruplarla mücadelede yeterince çaba göstermediğini iddia etmesiyle gerilmişti.

İslamabad yönetimi son dönemde Afganistan’ın Pakistan topraklarında düzenlenen saldırılara ön açtığını iddia edecek kadar ileri gitmişti.

İslam Emirliği yetkilileri ise bu iddiaları reddediyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.