Peru'daki hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 26'ya çıktı

Peru'daki hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 26'ya çıktı

Peru'da cumhurbaşkanının görevinden azledilmesi sonrası sokaklara dökülen protestocular ve polis güçleri arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 26'ya yükseldiği belirtiliyor.

(Fotoğraf: Voice of America)

Peru'da, eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun gözaltına alınıp cezaevine sevk edilmesinin ardından başlayan protestolarda ölü sayısının 26'ya yükseldiği açıklandı.

Castillo'nun destekçileri, ülkenin birçok bölgesinde sokağa dökülmüş ve cezaevine gönderilen eski cumhurbaşkanının serbest bırakılmasını isterken yeni Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin de istifasını talep ediyor.

Peru Sağlık Bakanlığı, protestolara ilişkin yaptığı açıklamada gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 26'ya çıktığını duyurdu. Bakanlık ayrıca 61 kişinin hastanelerde tedavi görmeye devam ettiğini açıkladı.

Peru'nun eski Cumhurbaşkanı Castillo, Kongreyi feshetme ve ulusal acil durum hükümeti kurma kararı almasının ardından "kamu işleyişini gasbetme ve anayasal düzeni ihlal etme" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Castillo'nun 7 Aralık'ta görevinden alınması ve cezaevine gönderilmesi sonrasında ülkede protestolar başlamıştı.

Ülkede protestoların meydana gelmesiyle 14 Aralık'ta olağanüstü hal ilan edilmişti.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.