Batı Güvenliğine Tehdit: El Kaide ve IŞİD

Batı Güvenliğine Tehdit: El Kaide ve IŞİD

ISW, "El Kaide ve IŞİD: Avrupa ve ABD için Varoluşsal Tehdit" başlıklı bir rapor yayınladı.

ABD Dış Politikasına yön veren önemli düşünce kuruluşlarından The Institute the Study of War (ISW),  "Avrupa ve ABD için Varoluşsal Tehdit: El Kaide ve IŞİD" başlıklı bir rapor yayınladı. Çalışmanın birinci bölümünde El Kaide ve IŞİD tehdidine karşı ABD'nin küresel stratejisine yönelik tavsiyelere yer veriliyor. İkinci bölümde ise Irak ve Suriye bağlamında ABD'nin bölgedeki krizin siyasi ve askeri çözümü için öneriler yer alıyor.

Çalışmada yer alan temel bulgulardan bazıları şöyle:

- ABD ve Avrupa'ya yönelik en büyük güvenlik tehdidi, Selefi-Cihadi organizasyonlardan, özellikle de El Kaide ve IŞİD'den geliyor.

- El Kaide'nin Suriye kolu Nusret Cephesi, uzun vadede Batı güvenliği için en tehlikeli grup olarak tanımlanıyor.

- El Kaide ve IŞİD terör örgütünden çok daha fazlası. Bulundukları bölgelerde kalıcı olmayı hedefleyerek uzun vadede tehdit oluşturuyor.

- ABD'nin mevcut olarak takip ettiği IŞİD ve El Kaide ile mücadele politikası ABD vatandaşlarının güvenliğini için yetersiz.

- ABD ve Avrupa'nın güvenliği için IŞİD ve El Kaide'nin bölgesel üsleri ve 'kurtarılmış bölgeleri' ortadan kaldırılmalı.

Raporun dili İngilizce'dir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.