Doğu Türkistan İnsan Hakları Raporu

Doğu Türkistan İnsan Hakları Raporu

5 Temmuz Katliamı'nı yıldönümünde Doğu Türkistan'da işkence ve baskılar devam ediyor.

MAZLUMDER Doğu Türkistan İnsan Hakları Raporuyla ilgili İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir yaptığı açıklamada 5 Temmuz olaylarına vurgu yaparak "biz yaşanan bu olaylardan sonra bölgede inceleme yapmak üzere Çinli yetkililerden izin istedik ancak bir yıldır başvurumuza hala cevap verilmedir" dedi.

Gökdemir Çinli yetkililerle ilgili açılan davanın yasaları yanlış yorumlayan ilgili savcılar ve Adalet Bakanı tarafından durdurulduğunu söyleyerek hukuki yollardan hak mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

Doğu Türkistanlı dernek ve vakıfların bir araya gelerek kurduğu Doğu Türkistan Platformu'nun önemine vurgu yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir, Uygur dernek ve federasyonların birlikteliğinin Doğu Türkistan mücadelesi için önemli olduğunu söyledi.

Çok sayıda örgütün desteklediği Doğu Türkistan Platformu'nda MAZLUMDER'in Doğu Türkistan İnsan Hakları Raporunu anlatan Gökdemir açıklamasında "Raporda Doğu Türkistan'ın Hukuki Durumu, Hapishaneler ve Kötü Muamele, Mahkumlar ve Organ Ticareti, Haksız Gözaltı ve Tutuklamalar, İşkence gibi başlıklar bulunmaktadır. Bu rapor, MAZLUMDER Dış İlişkiler Komitesi bünyesindeki arkadaşlarımızın 5 ay süren çalışmaları sonucu hazırlandı."dedi.

MAZLUMDER Basın Bürosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.