Rus savaş uçakları ABD'ye ait bombardıman uçağını engelledi

Rus savaş uçakları ABD'ye ait bombardıman uçağını engelledi

Baltık Denizi üzerinde ABD’ye ait bombardıman uçağı 2 adet Rus Su-27 savaş uçağı tarafından uzaklaştırıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, iki Su-27 avcı uçağının Baltık Denizi’nin hava sahasında ABD’ye ait B-52H stratejik bombardıman uçağını önlemek için havalandırıldığını bildirdi.

Ulusal Savunma Yönetim Merkezi’nden yapılan açıklamada, Baltık Denizi’nin hava sahasında tespit edilen ABD Hava Kuvvetlerine ait B-52H stratejik bombardıman uçağını önlemek üzere iki Su-27 avcı uçağının havalandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Hava hedefinin belirlenmesi ve Rusya devlet sınırlarının ihlalinin önlenmesi amacıyla Baltık Filosu hava savunma güçlerine bağlı iki nöbetçi Su-27 avcı uçağı havalandırıldı” ifadelerine yer verildi.

Rus Su-27 pilotlarının hedefe yaklaşarak, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait B-52H stratejik bombardıman uçağı olduğunu tespit ettiği belirtilen açıklamada, Amerikan uçağı Rusya sınırından dönüş yaptıktan sonra Rus jetlerin de güvenli bir şekilde üslendiği havaalanına döndüğü kaydedildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.