Rusya Savunma Bakanı Şoygu Ukrayna cephesini ziyaret etti

Rusya Savunma Bakanı Şoygu Ukrayna cephesini ziyaret etti

Şoygu, cephedeki gelişmeler ve kış savaşına yönelik hazırlıklar hakkında bilgi almak üzere "Vostok" komuta merkezini ziyaret etti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yaklaşan sert kış şartları öncesinde bölgedeki çatışmalar yoğunlaşırken Ukrayna'nın doğusundaki cephe hatlarına yakın bir komuta merkezini ziyaret etti.

Savunma Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yayınlanan görüntülere göre Şoygu, Rus güçlerinin saldırılarını arttırması üzerine cephedeki gelişmeler hakkında bilgi almak üzere doğudaki "Vostok" komuta merkezine gitti.

AFP'nin haberine göre Savunma Bakanlığı, Şoygu'nun önümüzdeki kış için savaş hazırlıkları ve insansız hava aracı operatörlerinin eğitimi konusunda brifing aldığını söyledi.

"Bugünkü durum düşmanın giderek daha az imkana sahip olduğunu gösteriyor. Ve sadece sizin savaş çalışmalarınız sayesinde bu fırsatlar azalmaya devam edecek" diyen Şoygu Rus askerlerinin moralini yükseltmeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Şoygu'nun karakola helikopterle gelişini videoya alan Savunma Bakanlığı, bakanın hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü kış mevsimi öncesinde "tüm personel için yeni kışlık üniformaların ve yalıtımlı ayakkabıların zamanında ve yeterli miktarda temin edilmesine özel dikkat çektiğini" de ekledi.

Ağır kayıplar

Şoygu'nun ziyareti, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki saldırılarını arttırdığı ve Avdiivka kentini hava ve topçu saldırılarıyla vurduğu bir dönemde gerçekleşti.

Ukraynalı yetkililer Moskova güçlerinin ağır kayıplar verdiğini ve bir haftadan kısa bir süre içinde binlerce askerini kaybettiğini iddia ediyor.

Avdiivka'nın askeri yönetim başkanı Vitaliy Barabash Salı günü Ukrayna televizyonuna verdiği demeçte "Düşman ısrarla şehri kuşatmaya çalışıyor ve kuzeyden ve güneyden yeni kuvvetler getiriyor" dedi.

Barabash, "İki gündür çoğunlukla küçük gruplar halinde hareket ederek savunmamızda çatlaklar bulmaya çalışıyorlar ama başarılı olamıyorlar. Savunma hattı dayanıyor." dedi.

Daha doğuda Kırım'da da Ukrayna, karşı saldırısında zorlanmasına rağmen "ilerleme kaydettiğini" iddia ediyor.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera, Ajanslar

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.