Rusya'dan İdlib'de Türkiye'nin gözlem noktasına düzenlenen saldırıya dair açıklama

Rusya'dan İdlib'de Türkiye'nin gözlem noktasına düzenlenen saldırıya dair açıklama

Rusya savaş uçaklarının, Türkiye'nin verdiği koordinatlar doğrultusunda İdlib'de muhaliflere yönelik bombardıman düzenlediği belirtildi.

Rusya hava güçleri uçaklarının, Türkiye'nin isteği ve verdiği koordinatlar doğrultusunda Suriye'nin İdlib bölgesinde muhaliflere bombardıman düzenlediği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ankara'nın yardım istemesi üzerine Türkiye'nin İdlib'de yer alan gözlem noktalarından birisine saldıran muhaliflere hava saldırıları düzenlediklerini söyledi.

Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik, Esed rejiminin "Türk gözlem noktasına düzenlediği saldırının arkasında El Nusra'nın olduğunu" iddia etti.

"13 Haziran gecesi teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'deki Cebel el Zaviye bölgesine yerleştirilmiş olan gözlem noktasına havan toplarıyla ateş açtı" denilen açıklamaya göre Türkiye bu saldırıların ardından, gözlem noktasındaki askerlerinin güvenliğinin sağlanması için Rus tarafından yardım isteyip muhaliflerin mevzilerine hava saldırısı düzenlenmesini talep etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklaması şöyle devam etti: "Türk tarafının gösterdiği koordinatlara, Rusya hava güçlerinin uçakları tarafından dört bombardıman düzenlendi. Bunun sonucunda, Dokmak ve Cebel Tavert yerleşim yerlerinde gruplanmış militanlar ve Türk gözlem noktasına ateş açılması için kullanılan havan topları yok edildi."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.