Rusya'nın Dağlık Karabağ sevkiyatı sürüyor

Rusya'nın Dağlık Karabağ sevkiyatı sürüyor

Rus ordusunun Dağlık Karabağ bölgesine yönelik askeri sevkiyatlarının devam ettiği bildirildi.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Rus ordusunun Dağlık Karabağ bölgesine yönelik başlattığı askeri sevkiyatlar devam ediyor.

İmzalanan anlaşma çerçevesinde Dağlık Karabağ bölgesindeki temas hatlarına "Rus barış gücü" unsurlarının konuşlandırılacağı açıklanmıştı.

Rusya lideri Vladimir Putin de Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Kasım saat 00.00'dan (TSİ) itibaren ateşkesin başladığını ve bölgede "Rus barış gücü" unsurlarının görev yapacağını ifade etmişti.

Rusya'nın ilk etapta Dağlık Karabağ bölgesine 1960 asker, 90 zırhlı ve 380 araçtan oluşan bir askeri birlik konuşlandıracağı açıklandı. Bu kapsamda Rusya'nın askeri sevkiyatları dünden bu yana aralıksız olarak devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan videoda Dağlık Karabağ'da konuşlanmak için Ermenistan'a iniş yapan askeri kargo uçakları görülüyor.

Kaynak: Mepa News 

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.