Savunma Bakanı Güler: Suriye Devlet Başkanı'nın daha aklıselimle hareket edeceğine inanıyorum

Savunma Bakanı Güler: Suriye Devlet Başkanı'nın daha aklıselimle hareket edeceğine inanıyorum

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün ile Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Güler'e yöneltilen sorular arasında rejim lideri Beşar Esed'in son açıklamaları da vardı.

"Suriye Devlet Başkanı" olarak bahsettiği Esed'in "daha da aklıselimle hareket edeceğine inandığını" söyleyen Güler şu ifadeleri kullandı:

"Biz açıkçası Suriye'de barış istiyoruz. Suriye'de barış olması için Sayın Cumhurbaşkanımız çok samimi olarak yoğun çalışmalar yapıyor. Bunun başlangıcı olarak da kademeli görüşmeler yapıldı. Süreç en sonunda 3'lü ve 4'lü görüşmelere dönüştü. Türkiye samimi olarak barış istiyor. Ama bizim hassasiyetlerimiz var. Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği sağlanmadan bizim oraları terk etmemiz düşünülemez. Bu konuda Suriye Devlet Başkanı'nın da daha aklıselimle hareket edeceğine inanıyorum. Suriye'ye barış gelebilmesi için en önemli aşama ise Anayasanın yapılması ve insanların bunu kabul etmesi."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum