Somali'de Eş Şebab mensuplarının aileleri askeri mahkemelerde yargılanıyor

Somali'de Eş Şebab mensuplarının aileleri askeri mahkemelerde yargılanıyor

Somali'de Mogadişu yönetiminin birçok kadını Eş Şebab mensuplarının eşleri oldukları gerekçesiyle askeri mahkemelerde yargıladığı bildirildi.

Somali'de Mogadişu yönetimi dört kadını "Eş Şebab mensuplarının eşleri oldukları" iddiasıyla askeri mahkemede yargılamaya başladı.

Yargılanan 4 kadına, Eş Şebab mensuplarının eşleri oldukları iddiasıyla "terör bağlantılı faaliyetlerin içerisinde bulunma" suçlaması yöneltildi.

Yargılanan kadınların isimleri Aişe Muhyiddin Mahmud, Hadru Mahmud İsa, Nimo Ferah Şeyh Dun ve Sahru İsa Hüseyin olarak açıklandı.

som-mhkm.jpg

Yargılanan kadınlar, eşlerinin faaliyetleri ile hiçbir bağlantılarının bulunmadığını reddederek, saldırılara hazırlanılması sürecinde eşlerine yardım ettikleri iddialarını yalanladı.

Uluslararası hukuk normlarına göre, sivillerin hiçbir surette askeri mahkemelerde yargılanmaması gerekiyor.

Mogadişu hükümetinin kadın sivilleri "Eş Şebab mensuplarının eşleri oldukları" iddiasıyla askeri mahkemelerde yargılamasının bu normlarla çeliştiği dile getiriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.