Somali'de ordu üssüne baskın: Onlarca asker öldürüldü

Somali'de ordu üssüne baskın: Onlarca asker öldürüldü

Somali'nin orta kesiminde Eş Şebab'ın ordu üssüne düzenlediği baskında onlarca askerin öldürüldüğü bildirildi.

Somali'nin orta kesiminde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

ABD destekli Mogadişu yönetimi güçlerinin başlattığı askeri harekatların sürdüğü bölgede Eş Şebab da karşı saldırılarla hükümet güçlerini hedef alıyor.

Mogadişu yönetimini bağlı güçler geçtiğimiz günlerde verdikleri ağır kayıpların ardından birçok bölgeden çekilmişti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab dün öğleden sonra Galmudug eyaletine bağlı El Lahelay (Ceel-Lahelay) yerleşiminde geniş kapsamlı bir saldırı düzenledi.

Saldırıda bölgedeki bir askeri üste konuşlu bulunan ABD eğitimli özel harekat güçleri hedef alındı.

Bölgenin konumu:

Üssün içerisinde bir bombalı aracın infilak ettirilmesinin ardından Eş Şebab mensupları üs içerisine girdi.

Mogadişu yönetimi güçleri saldırının püskürtülüğünü iddia ederken, Eş Şebab ise saldırıda en az 71 askeri öldürdüklerini, çok sayıda askeri araç, silah ve mühimmatı da ele geçirdiklerini savundu.

Eş Şebab saldırının ardından yayınladığı fotoğraflarda üste öldürülen askerlerin ve ele geçirilen araçların görüntülerine yer verdi.

Eş Şebab hareketi, Birleşmiş Milletler, ABD, Türkiye, Katar ve birçok Avrupa ülkesi tarafından desteklenen Mogadişu yönetimini devirmek için düzenlediği saldırılara son dönemde hız verdi.

Hareket Mogadişu güçlerinin yanında ülkede varlık gösteren farklı ülkelere ait askeri üslere de saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.