Somali'nin başkenti Mogadişu'da askeri akademiye bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da askeri akademiye bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan bir askeri akademiye yönelik bir bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Somali'nin başkenti Mogaidşu bu sabah şiddetli bir patlamayla sarsıldı.

Başkent Mogadişu'da bulunan Jalle Siyad Askeri Akademisi'ne Eş Şebab tarafından bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Mogadişu'nun en sıkı korunan noktalarından biri olan askeri akademi içerisine sızan bir Eş Şebab mensubu, burada sıraya girmekte olan hükümet güçleri arasına girerek üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi.

Bölgenin konumu:

Gerçekleşen patlamayla birlikte çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Hükümet güçleri yaklaşık 20 askerin öldüğünü ve 70'inin yaralandığını belirtirken, bölge kaynakları ölen askerlerin sayısının 30'un üzerinde olduğunu dile getirdi.

Saldırıyı üstlenen Eş Şebab'ın yaptığı açıklamada ise, bombalı saldırıyla hedef alınan noktada patlama sırasında 250 askerin bulunduğu, bunlardan en az 73'ünün öldüğü ve 124'ünün ise yaralandığı öne sürüldü.

Patlamanın ardından olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, Eş Şebab'ın askeri akademi içerisine nasıl sızdığının araştırıldığı kaydedildi.

Eş Şebab'ın özellikle son dönemde başkent Mogadişu içerisindeki faaliyetlerini artırmış olması dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.