Suudi Arabistan: Filistin meselesi iki devletli çözümle hallolur

Suudi Arabistan: Filistin meselesi iki devletli çözümle hallolur

ABD, İsrail-Suudi Arabistan normalleşmesi için bastırırken Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, bağımsız bir Filistin devleti olmadan çatışmaların çözümsüz kalacağını belirtti.

(Fotoğraf: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, bağımsız bir Filistin devleti olmaksızın Filistin-İsrail çatışmasının bir çözüme kavuşturulamayacağını söyledi.

Ferhan Suudi Arabistan devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "İki devletli çözüm önerisi yeniden ön plana alınmalı." diye konuştu.

Bir süredir ABD öncülüğünde İsrail ile Suudi Arabistan arasında normalleşme müzakereleri yapılırken Suudi Arabistan'ın dikkat çeken söylemlerinden birisi de "iki devletli çözüm" düşüncesi oldu.

Suudi Arabistan İsrail ile normalleşme karşısında ABD'den nükleer programına yardım etmesini, güvenlik garantileri ve ABD silahlarına erişim kısıtlamalarının azaltılmasını talep ediyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Arap basınında Suudi Arabistan'ın, İsrail'deki aşırı sağcı hükümet sebebiyle İsrail'le müzakereleri durdurduğuna dair haberler ortaya çıkmıştı.

Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı, bu haberleri yalanlayarak, görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum