Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu 11 milyar dolar zarar açıkladı

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu 11 milyar dolar zarar açıkladı

Ülkeye yabancı yatırım çekmeyi başaramayan Suudi Arabistan, Kamu Yatırım Fonu üzerinden yaptığı harcamaları dengeleyemedi.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), 2022 yılında 11 milyar dolar zarar yaşadığını açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre, 2021 yılında 19 milyar dolar kar açıklayan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, 2022'de ise 11 milyar dolar zarar ilan etti.

Ayrıca 2022'de Suudi Arabistan'a doğrudan yabancı yatırım girişleri yüzde 59 oranında düştü.

Suudi Arabistan koronavirüs pandemisinin ardından Starbucks, Zoom, Amazon, Alphabet ve BlackRock gibi ABD merkezli şirketlerden 7 milyar dolarlık hisse senedi satın almıştı.

Kamu Yatırım Fonu aracılığıyla Ocak 2022 tarihinde Suudi Arabistan'da yatırım araçlarını çeşitlendirmek için e-spor sektöründe öncülük etmesi beklenen Savvy Games Group şirketi 38 milyar dolar maliyetle kurulmuştu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ekonomiyi daha az enerjiye dayalı bir biçime sokma girişimlerine rağmen petrol ve ham petrolden elde edilen ürünler Suudi Arabistan'ın ihracatının yüzde 93'ünü oluşturuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.