Suudi Arabistan ve BAE, Pakistan'a 50 milyar dolar yatırım yapacak

Suudi Arabistan ve BAE, Pakistan'a 50 milyar dolar yatırım yapacak

Suudi Arabistan ve BAE'nin Pakistan'da çeşitli sektörlere 50 milyar dolar yatırım yapacağı bildirildi.

Pakistan'da geçici Başbakan Envaru'l Hak Kakar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) milyarlarca dolar yatırım beklediklerini söyledi.

Envaru'l Hak Kakar pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve BAE'nin önümüzdeki üç yıl içinde Pakistan'a çeşitli sektörlere toplamda 50 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Kakar Suudi Arabistan'ın Pakistan'da madencilik, tarım ve bilgi teknolojisi sektörlerine yatırım yapacağını belirtti.

Suudi Arabistan ve BAE'nin yatırımları haziran ayında Pakistan'da kurulan Özel Yatırım Kolaylaştırma Konseyi (SIFC) aracılığıyla yapacağı belirtiliyor.

Başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancı ülkelerden gelen yatırımları çekmeyi amaçlayan konseyde hükümet yetkililerinin yanı sıra Pakistan ordusundan isimler de görev alacak.

Ekonomik kriz içerisinde olan Pakistan'da dış yatırımlar ülkeye çekilerek ticari açıkların kapatılması ve dış borçların ödenmesi hedefleniyor.

Pakistan'ın ekonomisindeki en büyük problemlerden birinin yolsuzluk olduğu biliniyor. Ülkede her yıl milyarlarca doların yolsuzluğa harcandığı ve bunun ülke ekonomisine büyük bir darbe vurduğu kaydediliyor. Yolsuzluğun en fazla olduğu kurumların ise, "ülkeyi perde gerisinden yönettiği" belirtilen ordu ve istihbarat kurumları olduğu vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.