Hasan el Benna'dan gençlere: İslam'ın uyanışının temeli sizsiniz

Hasan el Benna'dan gençlere: İslam'ın uyanışının temeli sizsiniz

Hasan el Benna'nın yıllar önce gençlere yönelik ifadeleri günümüzde de canlılığını koruyor.

Müslüman Kardeşler teşkilatının kurucu lideri Hasan el Benna, özellikle Mısır'ın o dönem gençliğine yönelik birçok konuşması ve tavsiye niteliğinde sohbeti ile biliniyor. Osmanlı hilafetinin düşüşün ardından dünya genelinde ortaya çıkan ve hilafeti yeniden diriltmeyi amaçlayan İslami gruplar arasında en eskisi ve en yaygını sayılan Müslüman Kardeşler teşkilatı, Hasan el Benna'nın o dönemki yüksek çabalarıyla Mısır genelinde yayılmıştı.

Başlangıçta oldukça yerel bir teşkilat olan Müslüman Kardeşler, bir süre sonra Mısır'ın birçok sosyal kesiminden ve birçok sınıftan insan da içinde barındıran bir yapı haline geldi. Devlet memurlarının ve İlim adamlarının yanı sıra Müslüman Kardeşler teşkilatının ana omurgasını oluşturan kitle ise bilhassa gençlerdi.

Hasan el Benna'nın gençlere yönelik ifadeleri, günümüzde de canlılığını koruyor.

"Ey gençler!

Davalar ancak kendisine olan inancın kuvvetli olduğu, o yolda samimiyetin tam olduğu, o davaya olan gayretin sürekli arttığı, onu gerçekleştirmeye ve o yolda fedakârlık yapmaya sevk edecek şekilde hazırlıklı olunduğu zaman başarıya ulaşır.

İşte bu dört haslet; inanç, samimiyet, gayret ve amel, gençleri diğer insanlardan ayıran özelliklerdir. Çünkü inancın temeli “samimiyetle tutuşan bir kalp,” samimiyetin temeli saf bir gönül, gayretliliğin temeli güçlü duygular, amelin temeli ise sağlam bir azimdir. İşte bütün bunlar ancak gençlerin özellikleridir. Bundan dolayı gençler geçmişte ve günümüzde her toplumun uyanışının direği, her uyanış hareketinde o uyanışın gücünün sırrı, her davada o davanın sancağını taşıyanlar olmuştur."

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum