Tayland'da batan savaş gemisinde ölü sayısı 18'e çıktı

Tayland'da batan savaş gemisinde ölü sayısı 18'e çıktı

Tayland'da 19 Aralık'ta fırtına sırasında alabora olan savaş gemisinin mürettebatından kayıp 11 kişi hala bulunamazken, ölü sayısının 18'e yükseldiği bildirildi.

Tayland Kraliyet Donanması'nın açıklamasında, gemide bulunan 105 personelden 76'sının hayatta kaldığı duyuruldu.

Açıklamada, "18 kişi öldü ancak sekizinin kimliği belirlenemedi. Bugün itibarıyla 11 kişi hala kayıp" ifadelerine yer verildi.

Kıyadan 32 kilometre açıkta bulunan savaş gemisi, 18 Aralık gecesi şiddetli fırtına nedeniyle önce su almış arından ise alabora olmuştu.

HTMAS Sukhotai isimli savaş gemisinin 106 kişilik mürettebatından 78'inin kurtarıldığı, kayıp 31 askeri arama çalışmaların devam ettiği ifade edilmişti.

Kurtarılan askerler arasında durumu ağır olanlar bulunuyordu.

Fırtına nedeniyle su alan savaş gemisinin elektrik sistemlerinde meydana gelen kısa devre nedeniyle su almasının ardından battığı açıklanmıştı.

Öte yandan yetkililer, Tayland Körfezi'nde alabora olan gemideki herkes için yeterli can yeleği olmadığını kabul etmişti.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.