"The Rig": Suudi Arabistan yeni eğlence merkezini tanıttı

"The Rig": Suudi Arabistan yeni eğlence merkezini tanıttı

Projede toplamda 800 odalı üç otel, 11 restoran, bir doğa sporları ve macera parkı, bir marina ve helikopter pistleri yer alacak.

Suudi Varlık Fonu tarafından desteklenen "The Rig" adlı turizm projesi, bir petrol platformundan esinlenerek tasarlanacak açık deniz eğlence merkezinden oluşacak.

Suudi Arabistan'ın doğu vilayetine 40 kilometre uzaklıkta yer alan proje, Petrol Parkı Geliştirme Şirketi (OPDC) tarafından geliştiriliyor.

OPDC, tamamı Suudi Kamu Yatırım Fonu'na (PIF) ait bir şirket.

Yapılan açıklamaya göre, Basra Körfezi'ndeki Al-Juraid Adası ve Berri Petrol Sahası yakınlarında yer alan proje, mimarisi nedeniyle Suudi Arabistan'ın "zengin petrol ve gaz mirasına" atıfta bulunan bir macera turizm merkezi olarak tanıtılıyor.

ekran-resmi-2024-01-17-15-58-33.png

Suudi Arabistan'ın prestij projelerinden "The Rig"in inşası halen devam ediyor.

Proje 300.000 metrekarelik bir alanı kapsayacak ve 2032 yılına kadar yıllık 900.000 ziyaretçi çekmeyi umuyor.

Projede toplamda 800 odalı üç otel, 11 restoran, bir doğa sporları ve macera parkı, bir marina ve helikopter pistleri yer alacak.

Proje, dalış merkezi, eğlence parkı, sıçrama parkı, e-spor merkezi, tiyatro ve çok amaçlı bir arena gibi su aktiviteleri de dahil olmak üzere çeşitli deneyimler sunacak.

The Rig CEO'su Raed Bakhrji, "The Rig'in 2032 yılına kadar yıllık 900.000'den fazla ziyaretçi çekmesi ve adrenalin arayanlar, kaşifler, dengeli tatil yapanlar ve dinlenmek isteyenler de dahil olmak üzere çok çeşitli yerel, bölgesel ve uluslararası kitlelere hitap etmesi bekleniyor" dedi.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın "Vizyon 2030" projesi dahilinde Suudi Arabistan'da birçok reforma imza attığı biliniyor.

Öte yandan Suudi rejiminin reform hamlelerini eleştiren birçok din adamının da tutuklandığı ve haklarında kesin bir hüküm olmadan uzun süredir hapishanelerde tutulduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum