Toyota'dan İngiltere'ye Brexit uyarısı

Toyota'dan İngiltere'ye Brexit uyarısı

Japon otomobil üreticisi Toyota, Avrupa Birliği’nden anlaşmasız çıkıldığı takdirde İngiltere’de üretimin durdurulabileceğini bildirdi.

Japon otomobil üreticisi Toyota’nın Avrupa Şubesi Başkanı yaptığı açıklamada, şirketin Avrupa Birliği’nden (AB) anlaşmasız çıktığı takdirde İngiltere’de üretim yapmaktan vazgeçebileceğini açıkladı.

Japon Nikkei gazetesinin haberine göre İsviçre’deki Cenevre Otomobil Fuarı’nda konuşan Toyota Avrupa Başkanı ve Üst Yöneticisi Johan van Zyl, şirketin İngiltere’deki durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “İş ortamı çok zorlaşırsa İngiltere’den çekilmek seçeneklerimiz arasında bulunuyor” diyen Zyl, üretim veya yatırımın azaltılması gibi konularında masada olduğunu ifade etti.

Toyota’nın İngiltere’deki 2 fabrikasında toplamda 3 binden fazla kişi çalışıyor.

Japon otomobil üreticisi Honda da geçtiğimiz ay, 2021 yılında Swindon’daki fabrikasını kapatarak İngiltere’den çekileceğini açıklamıştı. Avrupa'daki dev Honda grubunun tek bölgesi olan ve İngiltere'nin güneybatısında en önemli endüstriyel komplekslerden biri olan Swindon’da 3 bin 500 kişi geçimini sağlıyor.

Brexit süreci

Brexit’in resmi tarihinden bir ay önce, İngiliz ve Avrupalı ​​müzakereciler arasındaki görüşmeler ise hala çıkmazda. İngiliz milletvekillerinin çoğunluğunun AB ile varılan anlaşmayı reddetmesi Brexit’in 29 Mart’ta anlaşmasız gerçekleşme riskini arttırıyor

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.