Trump: Biden Hamas'ın yanında yer alıyor

Trump: Biden Hamas'ın yanında yer alıyor

Trump, kendisine ait Truth isimli sosyal medya ağında yaptığı paylaşımda, Biden'dan "sahtekar" olarak bahsetti.

Donald Trump Perşembe günü, İsrail'e ABD silahlarının gönderilmesini durdurma tehdidinde bulunan Başkan Joe Biden’ı Hamas'ın yanında yer almakla suçladı ve Başkan'ın tutumunu "utanç verici" olarak nitelendirdi.

Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada İsrail'in uzun süredir gerçekleştirmekle tehdit ettiği Refah'a kara saldırısını başlatması halinde silah sevkiyatının durdurulacağı uyarısında bulunarak savaşın sivillere etkisi konusunda şimdiye kadarki en doğrudan uyarısını yapmıştı.

Trump, kendisine ait Truth isimli sosyal medya ağında yaptığı paylaşımda, ABD üniversitelerine yayılan savaş karşıtı protestolara atıfta bulunarak, "Sahtekar Joe, tıpkı üniversite kampüslerimizi ele geçiren radikal çetelerin yanında yer aldığı gibi, bu teröristlerin yanında yer alıyor" dedi.

Daha sonra New York'taki "sus payı" davasına girmeden önce mahkeme salonu dışında gazetecilere konuşan Trump, "Biden'ın İsrail'le ilgili olarak yaptıkları utanç verici" dedi.

Kasım ayındaki seçimlerde Biden'a meydan okuyacak olan Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı, "İsrail'i tamamen terk etti ve buna kimse inanamıyor" dedi.

Kendi partisinin sol kanadından silah sevkiyatının sınırlandırılması yönünde artan baskılar karşısında Biden geçen hafta 1.800 adet 907 kiloluk ve 1.700 adet 227 kiloluk bombanın teslimatını durdurdu.

Biden yönetimi daha önce de İsrail'e karşı hoşnutsuzluğunu göstermek için aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulamak ve ateşkesi destekleyen bir BM Güvenlik Konseyi kararının geçmesine izin vermek gibi daha küçük adımlar atmıştı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarında en az 34.000 kişi hayatını kaybetti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu kişilerin tamamına yakınını kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum