Türkiye ABD'yi Gazze konusunda çifte standart uygulamakla suçladı

Türkiye ABD'yi Gazze konusunda çifte standart uygulamakla suçladı

Açıklamada ayrıca ABD'nin Ankara'nın "terör örgütü" olarak gördüğü YPG milisleriyle olan bağlarına da atıfta bulunuldu.

Türkiye Çarşamba günü ABD'yi insan hakları konusunda çifte standart uygulamakla suçladı ve Washington'un yıllık insan hakları raporunun İsrail'in Gazze'deki ihlallerini yansıtmadığını söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD raporunun "Gazze'de devam eden insanlık dışı saldırıları gerektiği gibi yansıtmamasından derin endişe duyulduğu" belirtildi.

Raporun "tarafsızlık ve objektiflikten uzak, siyasi saiklerle" hazırlandığı belirtilen açıklamada Washington'a "insan hakları konusundaki çifte standart politikasına" son vermesi çağrısında bulunuldu.

Ayrıca ABD'nin Ankara'nın "terör örgütü" olarak gördüğü YPG milisleriyle olan bağlarına da atıfta bulunuldu.

Sağlık yetkililerine göre İsrail güçleri Gazze'de çoğu sivil ve çocuk 34.000'den fazla Filistinliyi öldürdü. Bölge harabeye dönmüş durumda ve aşırı gıda yetersizliği kıtlık korkularına yol açtı.

Türkiye İsrail'i Gazze'deki operasyonu nedeniyle kınadı ve ateşkes çağrısında bulundu. Batılı ülkeleri de İsrail'e koşulsuz destek verdikleri gerekçesiyle eleştirdi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.