Türkiye ile Tacikistan arasında "İslami aşırılıcığa karşı iş birliği" görüşmesi

Türkiye ile Tacikistan arasında "İslami aşırılıcığa karşı iş birliği" görüşmesi

Türkiye ile Tacikistan arasında "aşırıcılık ve terör" konulu bir görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

Tacikistan Başsavcısı Yusuf Rahmanov'un Türk mevkîdaşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ile "uluslararası organize suçlarla mücadele" konusunda bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Tacik kaynakların bildirdiğine göre görüşme, 2 Mayıs tarihinde Türkiye'de gerçekleşti.

Taraflar, iki ülkenin başsavcılıkları aracılığıyla "aşırıcılık ve terör başta olmak üzere organize suçlarla mücadele alanında iş birliği ve birbirlerinin ülkelerinde faaliyet gösteren bazı örgütlerin terörist olarak tanınması" konularını ele aldılar.

Görüşme sonrası yayımlanan bildiride "gayrı resmi din eğitiminin önlenmesi, operasyonel arama önlemlerinin benimsenmesi, ceza davalarında adli yardım sağlanması, suçluların ve hükümlülerin iadesi dahil karşılıklı bilgi alış-verişi gibi uygulamalar görüşüldü" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'de Tacik muhaliflerin ve Tacikistan hükümeti karşıtı pek çok kişinin yaşadığı biliniyor. Bu kapsamda Tacikistan yönetimi, ülkede yasa dışı ilan edilen muhalif bir yapıya mensup aktivistlerin tutuklanması ve iade edilmesi hususunda defalarca Türkiye'ye başvurdu fakat bir cevap alamadı.

Tacik muhalifler, Ankara-Duşanbe ilişkilerinin bu konuda ilerlemesinin, Tacik muhaliflerin ülkelerine iade edilmeseler bile Türkiye'den üçüncü bir ülkeye gönderilmeye zorlanacakları bir duruma yol açmasından endişe ediyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.