TÜSEDAD: Et ve süte en az yüzde 30-35 zam gelecek

TÜSEDAD: Et ve süte en az yüzde 30-35 zam gelecek

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve süt ürünleri zam yapılacağının sinyalini verdi.

Temel gıda ürünleri artan üretim maliyetleri sebebiyle yeni zamlarla karşı karşıya.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, Şehriban Kıraç'ın imzalı Cumhuriyet'in haberinde et ve süt ürünlerindeki son durumu değerlendirdi.

Üretim maliyetlerinin sürekli bir artış yaşadığına dikkati çeken Solakoğlu “Üreticinin fiyatını düşük tutarak enflasyonu düşüreceklerine inanıyorlar bu çok yanlış. Maliyetler her geçen gün artıyor. Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30-35 zam gelecek. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir” diye konuştu.

Solakoğlu ayrıca çiftçilik sektöründeki personel varlığının azaldığına dair uyarılarda bulunurken "Biz bu işi artık yapmayacağız diyenlerin sayısı hızla artıyor. Bunun için devlet ithalat kapısını açtı. Devlet diyor ki siz üretmeyin biz ithal ederiz. Bu yanlış politikalar devam ettikçe işi bırakan sayısı da artacak." ifadesini kullandı.

Öte yandan TÜSEDAD Genel Başkanı Solakoğlu, sektör son 3-4 yıl içinde çok kan kaybettiğini ve artık çiftçinin dayanma gücünün kalmadığını belirtti.

Solakoğlu sektördeki duruma dair şu ifadeleri kullandı:

"Son bir ayda yem maliyeti yüzde 10 arttı. Bir kilo yemin fiyatı 7.60 liraya dayandı. Üreticinin tek maliyeti yem değil. Mazota da zam geldi ve gelmeye devam ediyor. Elektriğe de, işçiye de, nakliyeye de, ilaca da herşey zamlanıyor. Fakirleşmeye devam ediyoruz. Temel gıda haricindeki ürünlere talep düşmeye devam edecek. Taklit ürünlerin miktarı artacak. Denetimler artırılmalı. Hepimiz daha az protein daha az temel gıda tüketeceğiz. Yurttaş daha fazla makarnaya yönelecek."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum