Umman ile Esed rejimi arasında ilişkiler güçleniyor

Umman ile Esed rejimi arasında ilişkiler güçleniyor

Umman ve Esed rejimi ikili ilişkileri genişletme kararı aldı.

Umman ve Esed rejimi ikili ilişkileri genişletme kararı aldı.

Umman Dışişleri Bakanı Seyyid Bedr bin Hamad bin Hamud el Busaydi ve Şam yönetimi Kültür Bakanı Lubana Muşavvah arasında pazar günü gerçekleşen görüşmede, kültür ve sanat alanlarında ilişkilerin artırılacağı vurgulandı.

Umman resmi haber ajansına göre ikili, kültürel bağların geliştirilmesi kapsamında, tarihi eserlerin restore edilmesi ve ortak sanat sergileri düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Umman, Suriye iç savaşının başlamasından bu yana Esed rejimi ile bağlarını sürdürerek Şam yönetimi ve diğer Arap ülkeleri arasında normalleşme çabalarının öncüsü oldu. Şubat ayında Şam'a yaptığı ziyarette Busaydi, Esed rejimini "ortak Arap iş birliğinin mihenk taşı" olarak nitelendirmişti. Ziyareti sırasında Busaydi "Tüm Arap kardeşler her zaman Suriye ile görüşmeyi ve Arap Birliği'nde normal statüsünü tekrar kazanmasını istemiştir. Dolayısıyla ben ve diğer Arap kardeşlerimizin çabaları bunun sağlanmasına yöneliktir." demişti.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Umman ziyareti sırasında yönetimden Esed rejiminin Arap Birliği'ne tekrar kazandırılması için iş birliği talep etmişti.

Esed rejimi de geçtiğimiz günlerde Umman'a yeni bir büyükelçi atamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum