Ürdün İsrail ordusu ile birlikte Gazze'ye havadan 'tıbbi yardım' bıraktı

Ürdün İsrail ordusu ile birlikte Gazze'ye havadan 'tıbbi yardım' bıraktı

İsrail ordusunun açıklamasında, "Ekipman sağlık personeli tarafından hastalar için kullanılacak" denildi.

Ürdün ve İsrail, Gazze Şeridi'ndeki bir sahra hastanesine havadan acil tıbbi malzeme attıklarını duyurdu.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Ürdün hava kuvvetlerinin 2009 yılından bu yana Krallık tarafından Gazze'de işletilen sahra hastanesine "acil tıbbi yardım" bıraktığını söyledi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah Eskiden Twitter olarak bilinen X'te "Korkusuz hava kuvvetleri personelimiz gece yarısı Gazze'deki Ürdün sahra hastanesine acil tıbbi yardımı havadan bıraktı" dedi ve ekledi:

"Gazze'deki savaşta yaralanan kardeşlerimize yardım etmek bizim görevimizdir. "Her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız."

İsrail ordusu ise Pazartesi günü ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, gıda malzemelerini de kapsayan bu yardım paketi konusunda Arap komşusuyla "koordineli" çalıştıklarını söyledi.

İsrail ordusunun açıklamasında, "Ekipman sağlık personeli tarafından hastalar için kullanılacak" denildi.

Geçtiğimiz ay Suudi Arabistan'da merkezli Arab News, ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Ürdün'deki sahra hastanesinin "varoluşsal bir tehditle" karşı karşıya olduğunu ve İsrail bombardımanı sırasında malzeme eksikliği nedeniyle yakında faaliyetlerini durduracağını bildirmişti.

İnsani yardım kuruluşları, İsrail'in ablukası ve bombardımanı nedeniyle gıda, su, elektrik ve yakıt kıtlığı yüzünden büyüyen bir insani kriz konusunda uyarıda bulunuyor.

Pazar günü, 18 Birleşmiş Milletler kuruluşu ve STK'nın başkanları, Gazze'ye yönelik kuşatmayı "kabul edilemez" olarak kınayan ve yardımın "güvenli, hızlı ve ihtiyaç duyulan ölçekte" ulaştırılması çağrısında bulunan ortak bir bildiri yayınladı.

Ürdün'ün İsraille birlikte gerçekleştirdiği 'yardım' operasyonu, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in İsrail, işgal altındaki Batı Şeria, Ürdün ve Irak'a yaptığı ziyaretlerin ardından bölgede gerçekleştirdiği yoğun diplomatik temaslar kapsamında Türkiye'ye geldiği sırada gerçekleşti.

Amman geçen hafta İsrail'i Gazze'de "eşi benzeri görülmemiş bir insani felaket" yaşatmakla suçladıktan sonra bu ülkedeki büyükelçisini geri çağırmıştı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum