Ürdün'de 'milli birliğe' uygun olmayan sosyal medya paylaşımlarına hapis cezası geliyor

Ürdün'de 'milli birliğe' uygun olmayan sosyal medya paylaşımlarına hapis cezası geliyor

Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın kabul ettiği yasa tasarısının "ifade özgürlüğünü" kısıtlayacağı belirtiliyor.

(Fotoğraf: kingabdullah.jo)

Ürdün Kralı 2. Abdullah, sosyal medya platformlarında "milli birliğe" zarar veren paylaşımlara hapis cezasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Kral 2. Abdullah'ın pazar günü onayladığı yasa tasarısı "ahlaksızlığı teşvik eden, körükleyen, dini aşağılayan veya ulusal birliği baltalayan" paylaşımlara hapis veya para cezası verilmesini öngörüyor.

Yasayla birlikte ayrıca Ürdün güvenlik güçlerine bağlı personellerin isimlerini ve fotoğraflarını internet üzerinde ifşa edenlerin cezalandırılması ve internette anonim hesaplara kısıtlama getirilmesi bekleniyor.

2. Abdullah'ın onayladığı tasarının gelecek ay yasa halini alması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ülkede muhalefet kanadındaki milletvekilleri ve insan hakları örgütleri, yeni yasanın "Ürdün yönetiminin sosyal medya platformları üzerindeki denetimini artıracağı, ifade özgürlüğünü ihlal edebileceği ve hükümet karşıtı fikirlere sahip kişileri cezalandırabileceği" görüşünde.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.