Yahudi yerleşimciler Gazze'ye yardım götüren konvoylara saldırdı

Yahudi yerleşimciler Gazze'ye yardım götüren konvoylara saldırdı

Yahudi yerleşimcilerin Gazze'ye gıda yardımı götüren insani yardım konvoylarına saldırdığı bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde insani kriz derinleşiyor.

İsrail ordusu bölgeye yönelik yardım girişlerini kısıtlarken Yahudi yerleşimciler de sınır kapılarında bekleyen yardım konvoylarını sık sık hedef alıyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Yahudi yerleşimciler sınır hattındaki bazı konvoylara gece saatlerinde saldırı düzenledi.

Kamyonların üzerine çıkan yerleşimciler, un çuvallarına zarar verdi ve çuvalları yerlere boşalttı.

Ürdün, saldırıya uğrayan kamyonlarına kendilerine ait olduğunu açıkladı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne giden iki Ürdün yardım konvoyunun Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradığı belirtildi.

Saldırı gerçekleştiğinde konvoylar Beyt Hanun ve Kerem Ebu Salim geçişlerine doğru yol alıyordu. Saldırı sonucunda gıda, un ve diğer ihtiyaç maddelerinden oluşan yüklerin bir kısmı yollara döküldü.

Bakanlık, İsrail hükümetinin yardım konvoylarını koruyamamasının ve saldırının gerçekleşmesine izin vermesinin, işgalci güç olarak yasal yükümlülüklerinin ve Gazze'ye yardım erişimini sağlama görevinin açık bir ihlali olduğunu ifade etti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.