Yemen'de El Kaide'den BAE destekli güçlerin üssüne baskın

Yemen'de El Kaide'den BAE destekli güçlerin üssüne baskın

Arap Yarımadası El Kaidesi'nin Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen güçlere ait bir askeri üsse saldırı düzenlediği bildirildi.

Yemen'in güney kesiminde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli güçlerle Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) arasında çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre AYEK, Yemen'in Ebyen ilinin Mudiye bölgesinde, BAE tarafından desteklenen Güney Geçiş Konseyi (GGK) güçlerinin askeri üssüne saldırı düzenledi.

31 Temmuz gecesi düzenlendiği ifade edilen saldırıda BAE destekli güçlere mensup 7 asker ölürken 9'u yaralandı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan AYEK, üs içerisinde iki askeri aracın yanı sıra birçok ağır silah ve mühimmatı da ele geçirdiklerini ifade etti.

yemen-temmuz.jpg

Yemen'in güney kesiminde son dönemde çatışmalar şiddetleniyor.

Bölgede Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve desteklediği ayrılık yanlısı Güney Geçiş Konseyi (GGK) bağlantılı güçler Eylül ayında saldırı başlatmıştı. Başta El Kaide'nin Yemen kolu Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) olmak üzere silahlı gruplara yönelik "Şark'ın Okları" isimli harekat devam ediyordu.

Buna karşın AYEK de bölgede yeni bir harekat başlatmış, harekata "Hakkın Okları" ismi verilmişti.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.