"Yerel seçim takvimi 1 Ocak'ta başlıyor"

"Yerel seçim takvimi 1 Ocak'ta başlıyor"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim için takvimin 1 Ocak'ta başlayacağını, ayrıca kurul içerisinde de yerel seçim için hazırlıkların başladığını söyledi.

(Fotoğraf: YSK)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim takviminin 1 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.

Yerel seçim için hazırlıkların kurul içerisinde başladığını ilan eden Yener "Yerel seçimler için takvim 1 Ocak’ta başlıyor. Bizler 28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı ikinci turu bittikten sonra yerel seçim için hazırlıklarımıza başladık." diye konuştu.

Yener, yerel seçimlerle ilgili yasal değişikliklerin neler olduğu masaya yatıracaklarını, buna ilişkin kurumda yapmaları gereken düzenemelerin neler olduğunu ortaya çıkarıp buna göre genelgelerdeki ilgili düzenlemeleri yapmaya başlayacaklarını aktardı.

"Elektronik oylama çalışmasını Parlamentoya sunacağız"

Elektronik seçim sisteminin şu an yasal olarak yurt dışı için mümkün olduğunu hatırlatan Yener, "Benim şahsi düşüncem; Türkiye nihayetinde elektronik oylama sistemine geçecektir. Bu önümüzdeki seçimde mi olur yoksa iki ya da üç seçim sonrası mı olur; ancak bu nihayetinde bir gün gerçekleşecektir. Biz kurul olarak yerel seçimlerden sonra bir çalışma yapıp bunu parlamentoya, siyasi partilerimize sunmayı düşünüyoruz, takdir parlamentonun. Eğer bu şekilde bir irade ortaya çıkarsa, Yüksek Seçim Kurulu da buna göre hazırlığını yapıp, elektronik ortam için gerekli tedbirleri alıp, bu uygulamayı da başarılı bir şekilde gerçekleştirecektir." dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.