Zevahiri: Afganistan zaferi Keşmir halkı için güzel bir örnek

Zevahiri: Afganistan zaferi Keşmir halkı için güzel bir örnek

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, Filistin ve Keşmir meselelerine dair değerlendirmelerde bulunduğu bir videosu yayınlandı.

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, Filistin ve Keşmir meselelerine dair değerlendirmelerde bulunduğu bir videosu yayınlandı.

Grubun medya organı olan "As-Sahab" tarafından yayınlanan yaklaşık 47 dakikalık video "Keşmir ve Filistin: Tekrar Eden Kıssa" başlığını taşıyor.

Keşmir ve Filistin'den görüntülerle başlayan videoda, İngilizlerin söz konusu iki bölgede oynadığı role vurgu yapılıyor.

İngilizlerin Filistin'in Yahudilere, Keşmir'in ise Hindistan'a verilmesinde oynadığı siyasi ve askeri rol ele alınıyor. Bu açıdan ve her iki bölgede Müslümanlara yönelik saldırılar bakımından, Keşmir ile Filistin'in taşıdığı benzerliğin altı çiziliyor.

k-f-1.jpg

Tarihi süreçte de Hint askerlerinin, 1918 yılında İngilizlerle beraber Hayfa şehrini Osmanlı'dan ele geçirdiği hatırlatılan videoda. İngilizlerin ardından İsrail'in hamisi rolünün ABD'ye geçtiği ifade edilenler arasında.

Video aynı zamanda Filistin ve Keşmir'de 2019-2020 döneminde İsrail ve Hindistan'ın aldığı kararlarla, bölgelerin yeni krizlerin eşiğine getirildiği hatırlatılıyor. Videoda, bir yandan iki bölgedeki gelişmeler ele alınırken, diğer yandan da El Kaide lideri Zevahiri'nin konuya dair değerlendirmeleri aktarılıyor.

"Hindistan'ın kararı Müslüman ülkeleri yönetenlere atılmış bir tokat"

Eymen el Zevahiri, Hindistan'ın 2019 yılında aldığı Keşmir'in özel statüsünü kaldırma kararından bahsediyor. Zevahiri "Hindistan hükümetinin Keşmir'in ilhakı yönündeki kararı, İslam beldelerini yöneten hükümetlerin suratına atılmış bir tokattır. Bu karar, Hindistan'ın uluslararası mücrimlerden aldığı destekten duyduğu güvenle alınmıştır. Ve Hindistan'a güven veren bir diğer şey de, ülkenin fiili yöneticisi olan Pakistan askeri istihbarat teşkilatının beceriksizliğidir." ifadelerini kullanıyor.

Videoda, Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han'ın Keşmir hakkında sarf ettiği bazı sözlere de yer veriliyor. Han, Başbakanlığı döneminde yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti: "Bugün sizlere bir şey söylemek istiyorum. Şayet bir kişi Pakistan'dan Hindistan'a giderek Keşmir'de savaşmayı, cihat etmeyi düşünüyorsa, her şeyden önce bu Keşmirlilerin zararına olur. Biri bunu Pakistan'dan yapmak isterse, açıkça söylüyorum ki o Pakistan'ın da Keşmirlilerin de düşmanıdır."

"Pakistan ile Arap devletlerinin rolü aynı"

Videoda görüşlerine yer verilen Hint Altkıtası El Kaidesi (HAEK) lideri Üstaz Usame Mahmud ise "Mücahitlerin ve ümmetin kaynaklarının Keşmir'e girmesine engel olanlar kim? Bunlar Pakistan'ın yöneticileri ve generalleri. Bu hainler Keşmir'de, Arap devletlerinin Filistin'de oynadığı rolün aynısını oynuyor." ifadelerini kullanıyor.

El Kaide'nin yayınladığı videoda, Arap devletlerinin ABD ve İsrail'in yanı sıra Hindistan ile de yakın ilişki içerisinde bulunması tenkit ediliyor. Özellikle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar bu yöndeki politikaları sebebiyle eleştiriliyor.

k-f-2.jpg

Zevahiri bu konuda "İslam beldelerindeki yöneticilerin ihaneti ve Hindistan ile olan iş birlikleri pek de şaşırtıcı değil. Doğrusu, eğer bu hükümetler Müslümanların meseleleri için doğru hizmetlerde bulunsalar işte bu şaşırtıcı olurdu. Gerçek şu ki bu hükümetler her zaman, kendilerini desteklemekte olan ve rollerini belirleyen küresel sisteme sadık olagelmişlerdir."

El Kaide lideri Eymen el Zevahiri, "Bu, sabırla, farklı cephelerde savaşan tek bir ümmet olarak verilmesi gereken uzun bir savaştır." ifadesiyle tüm dünyadaki Müslümanların tek bir savaş verdiğine ve düşmanın da aynı düşman olduğuna vurgu yapıyor. Videoda da, dünyadaki birçok gücün "terör ve aşırıcılığa karşı savaş" adı altında Müslümanlara karşı savaşmak üzere bir araya geldiği ifade ediliyor.

"Dünyada bir inanç savaşı veriliyor"

Videoda sözlerine yer verilen HAEK'in eski lideri Mevlana Asım Ömer ise "Dünyada verilmekte olan savaş bir inanç savaşıdır. Uluslararası Yahudi güçler bu savaşta Hindistan'ı desteklemektedir. 1.9 milyon Müslümanı Assam'dan çıkarmak gibi böylesi geniş kapsamlı önlemlerin, dış destek olmadan gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Bu savaşı anlamamız gerekir. Amerika'dan Hindistan'a, Britanya'dan İsrail'e herkes tek bir savaşın içerisindedir." ifadelerini kullanıyor.

k-f-3.jpg

"Müslümanlardan istenilen sadece kendi bölgeleriyle ilgilenmeleri"

Zevahiri, bu noktada Müslüman dünyasında sınırlar içerisinde kalma mantığını eleştirerek "Filistinlilerin Filistin haricinde bir şeyle işi yoktur. Suriyelilerin Suriye'nin dışıyla ilgili bir meselesi yoktur. Mısırlılar, Hintliler, Türkler, hepsi bu şekilde. Herkesten beklenen şey, şeriatın emirlerine karşı gelmeleri ve sadece kendi bölgeleriyle ilgilenen kavmiyetçi, laik kimseler olmaları ve diğer yerlerdeki Müslüman kardeşleriyle işlerinin olmaması. Müslümanların meselelerini bırakarak, kendi kavimlerinden olan laiklerle, komünistlerle, ateistlerle ve diğer bozuk kimselelerle bir araya gelmeleri." şeklinde konuşuyor.

Mısırlı cihat yanlısı lider, bunun Müslümanların düşmanlarının bir planı olduğunu, bununla da Müslümanların birliğinin parçalanmasının gaye edinildiğini savunuyor.

Zevahiri, "Uluslararası büyük suçlular, yenilgiciler, oportunistler, Birleşmiş Milletler gözlemi altındaki referandumlarla, büyük devletlerden destek çağrılarıyla, Arap Yarımadası'ndaki petro-hırsızlardan gelen fonlarla Keşmir'deki kardeşlerimizin çabalarını heba etmeye çalışacaktır. Bunların hepsi zırvadır ve abestir." sözleriyle, Keşmir'deki mücadelenin engellenmesi için çeşitli adımların atılacağını dillendiriyor.

k-f-4.jpg

"Afganistan zaferi Keşmir için güzel bir örnek"

Yayınlanan videoda, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen reformlar İslami ilkeleri hedef aldıkları gerekçesiyle eleştirilirken, Katar'ın da ABD ile iş birliği ve Dünya Kupası için harcadığı astronomik paralar eleştiriye konu oluyor. Katar'ın bu amaçla 200 milyar dolar dolar harcadığı kaydedilirken "Bu parayla sadece Keşmir değil tüm Hindistan özgürleştirilebilirdi" ifadelerine yer veriliyor.

Videoda, Keşmir'deki direniş gruplarından Ensar Gazvet el Hind'in hayatını kaybeden liderlerinden Zakir Musa'nın konuşması da yer alıyor. Musa,"Ey şehitlerin varisleri. Sizin davanızın çözümü Birleşmiş Milletler kararlarında yatmıyor." şeklinde konuşuyor.

Zevahiri de bu bölümde Keşmir halkına seslenerek, "Keşmir meselesinin çözümünün ancak cihat ve fedakarlık ile mümkün olduğunu" söylüyor. Videoda aynı zamanda, Afganistan örneği verilerek, Afganistan'da verilen savaş ve elde edilen zaferin de Keşmir halkı için güzel bir örnek olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda Keşmir'deki grupların, Pakistan istihbaratından uzak durması gerektiği, Pakistan'ın Keşmir mücadelesini sabote ettiği dile getiriliyor.

Hint Altkıtası'ndaki İslami uyanış sürecine Hindistan, Keşmir, Bangladeş, Pakistan ve diğer bölgelerden görüntülerle atıf yapan video, Zevahiri'nin bölge Müslümanlarına yönelik "bir araya gelip kendi haklarını savunma ve cihat etme" çağrısıyla son buluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.