7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 640 Filistinli çocuk gözaltına alındı, birçoğu işkence gördü

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 640 Filistinli çocuk gözaltına alındı, birçoğu işkence gördü

Gazze'de 7 Ekim'de başlayan acımasız askeri harekatın ortasında İsrail Batı Şeria'daki saldırılarını da arttırdı.

Filistinli Mahkumlar Derneği Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana Batı Şeria'da en az 640 Filistinli çocuğun İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığını ve birçoğunun işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

Dernek, çocuk tutukluların "İsrail hapishanelerinde yetişkin tutukluların da maruz kaldığı istismar, işkence ve tıbbi suçlara" maruz kaldığını belirtti.

Toplam sayıya serbest bırakılanların da dahil olduğunu belirten Filistinli Mahkumlar Derneği, en az 250 çocuğun halen cezaevinde olduğunu ve kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

Dernek, Pazar günü İsrail makamlarının Ramallah'ın doğusundaki El-Mugayyir köyünde Baha Kazım Hac Muhammed adlı yedi yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldığını ve saatler sonra serbest bıraktığını söyledi.

Çocuk, Filistinlilerin İsrail'in Gazze'de devam eden bombardımanıyla gölgelenen Kurban Bayramını kutladıkları gün gözaltına alındı.

Yedi yaşındaki çocuk, Batı Şeria'daki birçok kasaba ve köy gibi sık sık İsrail saldırılarına hedef olan El-Mugayyir'in merkezinde gözaltına alınmıştı.

Ailesi Filistinli Mahkumlar Derneği aracılığıyla yaptığı açıklamada, gözaltına alındıktan sonra ellerine vurulduğunu ve saatler sonra serbest bırakıldıktan sonra İsrail ordusunun onu "kasıtlı olarak evinden uzakta bir yerde bıraktığını" söyledi.

Açıklamaya göre çocuk gözaltına alındığında yanında başka çocuklar da vardı ve onlar da gözaltına alındı.

İsrail, şimdiye kadar 37.000'den fazla insanın ölümüne neden olan ayrım gözetmeyen saldırılarını sürdürürken, harabeye dönmüş Gazze Şeridi'ndeki çocukları da gözaltına aldı.

Vahşi askeri saldırılar hak grupları ve sivil toplum örgütleri tarafından soykırım olarak nitelendiriliyor.

Filistinli Mahkumlar Derneği, İsrail'in ülkenin kuzeyinde yer alan kötü şöhretli Megiddo hapishanesinde çok sayıda çocuğun tutuklu bulunduğunu açıkladı.

Mervan Bargusi gibi Filistin'in önde gelen birçok ismi bu hapishanede alıkonulmuş ve kötü muameleye maruz kalmıştır.

Gazze'de 7 Ekim'de başlayan acımasız askeri harekatın ortasında İsrail Batı Şeria'daki saldırılarını da arttırdı.

Savaşın başlamasından bu yana Batı Şeria’da en az 544 Filistinli öldürüldü ve 9.000'den fazla kişi gözaltına alındı, birçoğu suçlama ya da yargılama olmaksızın "idari gözaltında" tutuldu.

İşgal altındaki topraklar, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Aralık 2022'de İsrail'in 70 yılı aşkın bir süredir en aşırı sağcı hükümetinin başı olarak iktidara gelmesinin ardından zaten artan bir saldırı altındaydı ve çocuklar gözaltı, taciz ve vurulma riski ile karşı karşıyaydı.

Kaynak: Mepa News, The New Arab

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.