82 yaşındaki Uygur Türkü Çin'in toplama kampında yaşamını yitirdi

82 yaşındaki Uygur Türkü Çin'in toplama kampında yaşamını yitirdi

Çin'in yıllardır toplama kampında tuttuğu 82 yaşındaki bir Uygur Türkünün hayatını kaybettiği bildirildi.

82 yaşındaki Müslüman Uygur Türkü Abdulgani Hüdaverdi'nin Çin'in toplama kamplarında hayatını kaybettiği bildirildi.

Oğlu Abdurrahim Gani tarafından yapılan açıklamaya göre, 2017 yılında Çin yönetimi tarafından hapsedilen ve toplama kamplarında tutulan Abdulgani Hüdaverdi, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdi.

Bu yılın Temmuz ayında Abdurrahim Gani, yaşadığı Hollanda'daki Lahey'de Doğu Türkistan üzerine bir konuşma yapmadan günler önce, kendisine toplama kamplarında tutulan babasının hasta yatağındaki görüntüleri gönderilmişti.

Gani, görüntülerin Çin rejimi tarafından kendisini tehdit etme amacıyla gönderildiğini belirtmişti.

Gani sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dün, babamın bir Çin toplama kampında öldüğüne dair üzücü haberi aldım. Çin hükümeti babam ve kardeşim aracılığıyla beni kontrol altına almaya çalıştı ancak amacına ulaşamadı, nihayetinde bana işkence etmek için babamı bir esir kampında öldürdü. Bu manevi acıyı Çin'e karşı motivasyona dönüştüreceğim ve Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı yeniden sağlanana kadar direnişimi sürdüreceğim. Babam artık bir şehit ve onun fedakarlığı benim özgürlük mücadeleme ilham kaynağı olacak."

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.