ABD Başkanı Biden: Ben bir Siyonistim ama Filistinlileri de destekliyorum

ABD Başkanı Biden: Ben bir Siyonistim ama Filistinlileri de destekliyorum

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin konusunda dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Pazartesi günü yayınlanan son röportajında bir Siyonist olduğunu ancak "Filistin toplumu için herkesten daha fazla şey yaptığını" iddia etti.

Speedy Morman'ın hazırladığı "360 with Speedy" programında konuşan Biden, kendisine Siyonist olup olmadığı sorulduğunda "evet" yanıtını verdi ve "Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz." diye ekledi.

Biden kendisini pek çok kez Siyonist olarak nitelendiren ve İsrail'e olan desteğini sık sık yineleyen bir isim.

İsrail'e verdiği destek sorulduğunda Biden, "bir İsrail devleti olmasaydı dünyadaki her Yahudinin risk altında olacağını" iddia etti ve "İsrail'in güçlü olmasına ihtiyaç olduğunu" savundu.

Biden ayrıca, "İsrail için saldırı silahları değil savunma silahlarının sevkiyatını onaylandığını" öne sürerek "Onlara sağladığımız silahları sivil alanlarda kullanamayacaklarını açıkça ifade ettim." dedi.

Röportajda Biden, bu ifadeleriyle çelişki arz eden bir biçimde, Filistinlileri desteklediğini ve Filistin halkı için kimsenin kendisinden daha fazlasını yapmadığını da iddia etti.

"Bu arada Filistin toplumu için herkesten daha fazlasını yapan kişi benim." diyen Biden, "Filistinlilere çok destek olduğunu" söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum