ABD Başkanı Biden koronavirüse yakalandı

ABD Başkanı Biden koronavirüse yakalandı

ABD Başkanı Joe Biden'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın bir dizi etkinlik için Las Vegas'ta bulunduğu sırada Çarşamba günü Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada Biden'ın Las Vegas'taki ilk etkinliğinin ardından testinin pozitif çıktığını söyledi.

Jean-Pierre, "Kendisi aşılanmış durumda ve hafif semptomlar yaşıyor." dedi. "Delaware'e dönecek ve burada kendini izole edecek ve bu süre zarfında tüm görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edecek. Beyaz Saray, izolasyondayken görevinin tüm gereklerini yerine getirmeye devam eden Başkan'ın durumuyla ilgili düzenli güncellemeler verecektir."

Biden'ın Las Vegas gezisinin ardından Delaware'e gitmesi planlanıyordu.

Biden'ın doktoru, Biden'ın üst solunum semptomları yaşamasının ardından test edildiğini söyledi. Açıklamada, Biden'ın semptomlarının burun akıntısı, öksürük ve halsizlik olduğu belirtildi.

Doktora göre Biden'ın ateşi yok ve solunum hızı normal.

Biden daha sonra Las Vegas bölgesindeki havaalanına vardığında, nasıl hissettiğine ilişkin bir soruya "İyi, iyi hissediyorum." diyerek yanıt verdi.

81 yaşındaki Biden, Haziran sonundaki kötü bir münazara performansının ardından tartışmaların odağında yer alıyordu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum