ABD Fildişi Sahili'nde askeri üs kuracak

ABD Fildişi Sahili'nde askeri üs kuracak

ABD'nin Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde askeri üs kuracağı bildirildi.

ABD'nin Nijer'den çekilmesinin ardından Batı Afrika'daki yeni askeri üssünü Fildişi Sahili'nde açacağı bildirildi.

Konuya yakın birkaç kaynağın 8 Temmuz Pazartesi günü Le Monde'a verdiği bilgiye göre Fildişi Sahili yönetimi, ülkenin kuzeybatısındaki Odienné kasabası yakınlarında bir Amerikan askeri üssü kurulmasını kabul etti.

Bölgenin konumu:

Kurulacak üsse dair detaylar, kaç askerin üsse konuşlandırılacağı ya da üssün ne zaman hizmete gireceği henüz bilinmiyor.

Üssün Mali ve Burkina Faso'yu merkez edinen cihat yanlısı grupların etkinliğine karşı faaliyet göstereceği ifade ediliyor.

Nijer cuntası Mart ayında ABD askerlerinin ülkeyi terk etmesini talep etmişti. Bu tarihten itibaren ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) bölgedeki operasyonlarını gözden geçiriyordu.

Geçtiğimiz günlerde son Amerikan askerleri de Niamey'de üsten ayrıldı. Hava gözetleme ekipmanları ve MQ-9 Reaper insansız hava araçlarının bulunduğu Agadez üssünün de 15 Eylül tarihine kadar tamamen boşalması bekleniyor.

Son dönemde Batı Afrika ülkeleri Nijer, Burkina Faso ve Mali, Batılı ülkelerle olan güvenlik iş birliklerini sona erdirmiş ve Rusya'ya yönelmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.