ABD İdlib'deki HTŞ karşıtı protestolara desteğini açıkladı

ABD İdlib'deki HTŞ karşıtı protestolara desteğini açıkladı

ABD, İdlib'de HTŞ'ye karşı gerçekleştirilen protesto gösterilerine destek yönünde bir açıklama yayınladı.

ABD, İdlib'de Suriye'nin en büyük muhalif oluşumlarından Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) aleyhinde devam eden protesto gösterilerine ilişkin bir açıklamada bulundu.

ABD'nin Suriye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "tüm Suriyelilerin barışçıl toplanma haklarına destek olunduğu" ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD olarak İdlib de dahil olmak üzere tüm Suriyelilerin ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma haklarını destekliyoruz. Adalet, güvenlik ve insan haklarına saygı çağrısında bulunan barışçıl protestoculara karşı Heyet Tahrir eş Şam'ın rejim tarzı sindirme ve şiddet uygulamalarını esefle kınıyoruz."

abd-sry.jpg

İdlib'de bir süredir HTŞ'ye karşı çeşitli protesto eylemleri düzenleniyordu.

Farklı kesimlerden protestocuların katıldığı ve uzun süredir devam eden eylemlerde geçtiğimiz günlerde şiddet olayları yaşanmıştı. HTŞ aleyhtarı eylemler arasında özellikle Hizbut Tahrir'in organize ettiği gösterilerde çatışmalar yaşandığı belirtilmiş, olaylarda yaralananlar olduğu ifade edilmişti.

İdlib'deki göstericiler HTŞ'nin yönetimi kapsayıcı bir şura heyetine devretmesi ve gözaltındaki tüm mahkumların serbest bırakılması talepleriyle eylemler düzenliyordu.

Öte yandan HTŞ, ABD Suriye Büyükelçiliği'nin açıklamasına karşı çıktı. HTŞ'nin açıklamasında güvenlik güçlerinin şiddet kullandığı iddiaları reddedildi. HTŞ ayrıca ABD yönetimini, kendi ülkelerinde Gazze'ye destek amacıyla gösteriler düzenleyen "üniversite öğrencilerinin haklarını korumaya ve taleplerine saygı göstermeye" çağırdı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum