ABD ile Rusya Suudi Arabistan'da bir araya geliyor

ABD ile Rusya Suudi Arabistan'da bir araya geliyor

ABD ile Rusya'nın Ukrayna konusunu görüşmek üzere Suudi Arabistan'da bir zirve gerçekleştireceği bildirildi.

ABD ile Rusya arasında Ukrayna'daki savaşla ilgili görüşmelerin Salı günü Suudi Arabistan'da başlayacağı ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Ortadoğu özel temsilcisi Steve Witkoff ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz görüşmeler için Suudi Arabistan'a gitti.

Bir Suudi yetkili CNN'e yaptığı açıklamada ev sahipliğinden daha fazlasını yapacaklarını ve ara buluculuk rolünde yer alacaklarını ifade etti. Görüşmelerde Suudi heyetine ülkenin ulusal güvenlik danışmanı liderlik edecek.

Ukraynalı bir yetkili, Trump yönetiminin Rusya-Ukrayna elçisi Keith Kellogg'un "çift yönlü" bir müzakereden bahsetmesine ve bu hafta Kiev'de bulunacak olmasına rağmen görüşmelerde yer almayacaklarını belirtti. Pazar günü ABD Başkanı Donald Trump ise Ukraynalıların müzakerelerin bir parçası olacağını söyledi.

Öte yandan Rusya da görüşmeleri doğruladı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov şu ifadeleri kullandı:

"Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Putin'in yardımcısı Yuri Ushakov Riyad'a uçacak. Salı günü Amerikalılarla, öncelikle Rus-Amerikan ilişkilerinin yapısını onarmaya yönelik bir toplantı yapılması bekleniyor."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.