ABD ile Suudi Arabistan arasında iş birliği anlaşması

ABD ile Suudi Arabistan arasında iş birliği anlaşması

ABD ile Suudi Arabistan yönetimleri arasında yeni bir iş birliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, ABD ve Suudi Arabistan'ın sivil uzay işbirliği ve araştırmaları için yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

"Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Havacılık Alanında İşbirliği ve Hava Sahası ile Dış Uzayın Barışçıl Amaçlarla Keşfi ve Kullanımına İlişkin Çerçeve Anlaşma" olarak bilinen yeni anlaşma, iki ülke arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak ve güçlendirmek için hukuki bir çerçeve oluşturacak.

Anlaşmayı ABD adına NASA Yöneticisi Bill Nelson, Suudi Arabistan adına ise Suudi Uzay Ajansı CEO'su Muhammed bin Suud et Temimi imzaladı.

Anlaşma aynı zamanda ABD'nin Ekim 2020'de, Suudi Arabistan'ın ise Temmuz 2022'de imzaladığı ve üye ülkelere uzayın şeffaf, güvenli ve sorumlu bir şekilde keşfedilmesi taahhüdünde bulunan Artemis Anlaşmalarının da onaylanması anlamına geliyor.

ABD ile Suudi Arabistan arasında bir süredi karşılıklı anlaşmalar imzalanması için müzakereler devam ediyor.

Bu müzakereler kapsamında taraflar arasında farklı alanlarda mutabakata varıldığı ifade ediliyor.

ABD-Suudi Arabistan görüşmeleri kapsamında genel bir anlaşmaya varılması halinde İsrail ile Suudi Arabistan arasında normalleşme sürecinin başlayacağı kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.