ABD: İran'ın İsrail'i vurmasının 'mahvedici' sonuçları olur

ABD: İran'ın İsrail'i vurmasının 'mahvedici' sonuçları olur

ABD, İran'ı İsrail'e saldırı düzenlememesi konusunda uyardı.

ABD'li bir yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada İran'ın İsrail'i vurması halinde "mahvedici" sonuçlarla karşılaşacağı ve Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki süreci rayından çıkaracağı uyarısında bulundu.

ABD'li üst düzey bir yetkili adının açıklanmaması kaydıyla gazetecilere verdiği demeçte "ABD, İranlıları bu yolda ilerlememeye teşvik edecektir çünkü sonuçları özellikle İran için oldukça mahvedici olabilir." dedi.

İran, 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniye'nin ölümüne neden olan saldırının ardından İsrail'e misilleme yapacağı uyarısında bulunuyor.

Aradan geçen 18 güne rağmen İran'ın saldırısı henüz gerçekleşmiş değil.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz Cuma günü İngiliz ve Fransız mevkidaşlarıyla yaptığı ortak toplantıda, İran'ın srail'i vurması halinde İran içindeki "önemli hedeflere saldırma" konusunda destek beklediğini ifade etti.

Katz'ın yorumlarını da değerlendiren ABD'li yetkili "ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte olası her ihtimale karşı hazırlık yaptığını" söylemekle yetindi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum