ABD, İsrail ve Arap rejimlerinin orduları arasında üst düzey görüşme

ABD, İsrail ve Arap rejimlerinin orduları arasında üst düzey görüşme

ABD'nin, İsrail ile Arap rejimlerinin orduları arasındaki üst düzey bir toplantıya aracılık ettiği bildirildi.

Arap ülkelerinin orduları ve İsrail arasında üst düzey bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı hakkında doğrudan bilgi sahibi iki kaynağın Axios'a verdiği bilgiye göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi bu hafta başında Bahreyn'de çeşitli Arap ordularından mevkidaşlarıyla bölgesel güvenlik iş birliğini görüşmek üzere bir araya geldi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) himayesinde gerçekleştirilen toplantı kamuoyuna resmi olarak duyurulmadı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, CENTCOM komutanı olan ABD'li Orgeneral Michel Kurilla ile birlikte toplantıya katıldı.

Toplantının, İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki askeri diyalog ve iş birliğinin CENTCOM aracılığıyla altında devam ettiğinin bir işareti olduğu ifade edildi. Pazartesi günü Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen toplantıya Kurilla ve Halevi'nin yanı sıra Bahreyn, BAE, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır'dan üst düzey generaller katıldı.

7 Ekim'den bu yana İsrail ile bölgedeki Arap rejimleri arasında askeri iş birliğinin arttığı göze çarpıyor. Söz konusu toplantının da bu askeri iş birliğini sürdürmeyi amaçladığı belirtiliyor.

ABD'li yetkililer İsrail ve bölgedeki Arap ülkeleriyle iş birliğinin istihbarat toplamalarına ve saldırıya karşı erken uyarı almalarına olanak sağladığını vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.