ABD İsrail'e Gazze'de kullanması için binlerce ton bomba verdi

ABD İsrail'e Gazze'de kullanması için binlerce ton bomba verdi

ABD'nin İsrail'e sevk ettiği bombalara ilişkin rakamlar paylaşıldı.

ABD'li yetkililer ABD tarafından İsrail'e teslim edilen mühimmatların listesini paylaştı.

Reuters'ın aktardığı habere göre yetkililer ABD'nin İsrail'e 7 Ekim'den bu yana en az 14 bin adet MK-84 900 kiloluk bomba, 6 bin 500 adet 225 kiloluk bomba, 3 bin adet Hellfire hassas güdümlü havadan karaya füze, 1000 adet sığınak delici bomba, 2 bin 600 adet havadan atılan küçük çaplı bomba ve diğer mühimmatları transfer ettiğini belirtti.

Rakamlar, iki ülke arasında son dönemde yaşanan tartışmalara rağmen ABD'nin müttefikine verdiği askeri destekte önemli bir düşüş olmadığını gösteriyor.

ABD'li yetkililerden biri, sevkiyatların Gazze'de savaşın başlamasından bu yana İsrail'e gönderilen çok miktarda silahın bir parçası olduğunu ifade etti. Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada Washington'un 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 6.5 milyar dolar değerinde silah gönderdiğini belirtmişti.

ABD Gazze'de katliama devam eden İsrail'in en büyük askeri, iktisadi ve siyasi destekçisi konumunda.

İsrail ABD tarafından kendisine verilen silahları kullanarak 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 38 bine yakın sivili katletti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.