ABD İsrail'in Lübnan işgaline destek verecek

ABD İsrail'in Lübnan işgaline destek verecek

ABD'nin İsrail tarafından Lübnan'da başlatılan saldırıya destek vereceği ifade ediliyor.

ABD, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a karşı başlatacağı bir saldırıyı desteklemeye açık olduğunu belirtti.

Middle East Eye'a konuşan üst düzey bir Arap yetkiliye göre ABD elçisi Amos Hochstein, Salı günü Beyrut'ta yaptığı görüşmelerde Lübnanlı yetkililere İsrail'in Hizbullah'a karşı sınırlı bir saldırı başlatmaya hazırlandığını söyledi. Hochstein, diplomatik bir çözüm bulunamazsa İsrail işgalinin ABD'nin desteğini alacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Hochstein Salı günü Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya gelmişti.

Hochstein Lübnanlı yetkililere Gazze'de yaklaşık beş hafta daha yoğun çatışmalar yaşanmasını beklediğini ve ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına ara vereceğini ifade etti. Bunun ardından ise çatışmaların Lübnan'a kayacağını vurguladı.

Hochstein'a göre Gazze'deki çatışmalar durduğunda İsrail dikkatini kuzey sınırına çevirecek ve Hizbullah'ı bölgeden geri püskürtmeye çalışacak. Bununla birlikte, saldırılar sebebiyle yerlerinden edilen yaklaşık 100 bin İsraillinin sonbaharda okullar açılmadan önce evlerine dönebilmelerini sağlamayı amaçlayacak.

İsrail ordusu 18 Haziran gecesi yaptığı açıklamada Lübnan'a saldırı planlarını onayladığını duyurmuştu.

"ABD İsrail'in yanında yer alacak"

Hochstein'ın Lübnanlı yetkililere ilettiği mesajlardan, ABD'nin açık bir şekilde İsrail'in yanında yer alacağı anlaşılıyor.

Hochstein, Lübnanlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde, çatışmaların önümüzdeki beş hafta içinde durmaması halinde ABD'nin İsrail'in işgal hamlesine tam destek vereceğini söyledi. Buna göre Hochstein Lübnanlı yetkilileri "ABD, Hizbullah'a karşı bir saldırı başlatması halinde İsrail'in yanında yer alacak ve İsrail'i kamuoyu önünde kınamayacaktır" şeklinde uyardı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum