ABD istihbaratı: İsrail birkaç hafta içinde Lübnan'ı işgal edecek

ABD istihbaratı: İsrail birkaç hafta içinde Lübnan'ı işgal edecek

Amerikan istihbaratı, İsrail'in Lübnan'ı birkaç hafta içerisinde işgal edebileceği değerlendirmesinde bulundu.

ABD istihbaratına göre Gazze'de bir ateşkes anlaşmasına varamaması halinde önümüzdeki birkaç hafta içinde İsrail ve Hizbullah arasında büyük çaplı bir çatışma çıkması muhtemel.

ABD'li yetkililer her iki tarafı da gerilimi düşürmeye ikna etmeye çalışıyor. Ancak henüz ufukta herhangi bir anlaşma ihtimali görünmüyor.

Öte yandan, istihbarat konusunda bilgi sahibi iki üst düzey ABD yetkilisine göre, İsrail ordusu ve Hizbullah savaş planları hazırladı ve ek silahlar tedarik etmeye çalışıyor.

Her iki taraf da açıkça savaşa girmek istemediklerini söylese de Amerikalı yetkililer şiddetli çatışmaların patlak verebileceğine giderek daha fazla inanıyor.

Politico'ya konuşan üst düzey bir ABD'li yetkiliye göre risk son haftalarda hiç olmadığı kadar yüksek.

İki üst düzey yetkili savaşın tam olarak ne zaman başlayacağının belli olmadığını vurgularken, İsrail'in stoklarını ve asker kapasitesini hızla yeniden inşa etmeye çalıştığına dikkat çekti.

İsrailli kaynaklar en geç Ağustos ayına kadar İsrail ordusunun Lübnan'da bir saldırıya başlayacağını vurguluyordu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.