ABD Maduro'nun özel uçağına el koydu

ABD Maduro'nun özel uçağına el koydu

ABD, Venezuela lideri Nicolas Maduro'ya ait özel uçağa yaptırımlar kapsamında el koyduklarını açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kullanılan bir uçağa el konulduğunu duyurdu. ABD'nin açıklamasına göre uçağın satın alınmasının ABD yaptırımlarını ihlal ettiği tespit edildi ve uçak Dominik Cumhuriyeti'nden Florida'ya götürüldü.

Uçağın ABD'de satın alınarak ülke dışına götürüldüğü öne sürüldü.

Uçağa el konulması, Maduro'nun kazandığı 28 Temmuz seçimlerinin ardından karşılaştığı baskıların sürdüğü bir döneme denk geldi.

Başsavcı Merrick Garland yaptığı açıklamada, "Bu sabah Adalet Bakanlığı, bir paravan şirket aracılığıyla 13 milyon dolara yasa dışı olarak satın alınan ve Nicolás Maduro ve yandaşları tarafından kullanılmak üzere ABD dışına kaçırılan bir uçağa el koydu." dedi.

ABD'li yetkililer, ilk olarak CNN tarafından bildirilen el koyma işleminin Dominik Cumhuriyeti ile yakın iş birliği içinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Venezuela yönetimi olaya ilişkin bir yorum yapmadı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.