ABD ordusu Gazze'de inşa ettiği iskele söküyor

ABD ordusu Gazze'de inşa ettiği iskele söküyor

ABD ordusu tarafından inşa edilen kullanışsız iskeleden çok az insani yardım Gazze Şeridi'ne aktarılabildi.

ABD ordusunun, kötü hava koşulları nedeniyle hasar görmesinden haftalar sonra, deniz koşullarıyla ilgili endişeler nedeniyle Gazze açıklarındaki yüzer iskelesini geçici olarak sökmeyi düşündüğü bildiriliyor.

CNN'in ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre iskelenin İsrail'in Aşdod limanına taşınıp taşınmayacağına ilişkin karar bugün verilecek.

Devam eden savaş sırasında Gazze'ye teknelerle yardım taşımak için tasarlanan ABD ordusu yapımı iskele, fırtına ve dalgalı denizde parçalandıktan sonra geçen hafta Gazze Şeridi'ndeki sahile yeniden bağlanmıştı.

Gazze'deki sahile bağlanan geçit, şiddetli fırtınaların zarar vermesinden ve zaten sorunlu olan teslimat rotasının aniden durmasından yaklaşık iki hafta sonra yeniden inşa edilmişti.

Öte yandan ABD'nin Nuseyrat'ta İsrail'in gerçekleştirdiği rehine kurtarma operasyonuna iskeleyi kullanarak destek verdiği ifade edilmişti. Ancak ABD ordusu bu iddiaları reddetti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.