ABD Ukrayna'da mahsur kalan iki balinayı 'kurtardı'

ABD Ukrayna'da mahsur kalan iki balinayı 'kurtardı'

ABD'nin öncülük ettiği belirtilen bir girişimle, Ukrayna'nın doğusundaki Harkiv'de mahsur kalan iki balina tahliye edildi.

Ukrayna'nın doğusundaki Harkiv'de mahsur kalan iki balinanın, ABD'nin öncülük ettiği bir girişimle kurtarıldığı ifade edildi.

İki beluga balinası, Ukrayna'nın doğusundaki Harkiv kentinde bulunan bir akvaryumdan çıkarılarak Çarşamba sabahı İspanya'nın Valencia kentindeki Avrupa'nın en büyük akvaryumuna nakledildi.

Kurtarma çalışmalarına yardımcı olan Oceanogràfic de Valencia'nın zoolojik operasyonlar direktörü Daniel Garcia-Párraga, "Harkiv'de kalmaya devam etselerdi hayatta kalma şansları çok zayıf olurdu" dedi.

Doğal yaşam alanları Kuzey Kutbu olan beluga balinaları hayatta kalmak için soğuk suya ihtiyaç duyuyor. Harkiv'deki elektrik şebekesinin tahrip olması ise akvaryumdaki suları soğutmayı zorlaştırıyordu.

Ayrıca günde 60 kilo kalamar, ringa balığı, uskumru ve diğer taze balık yemeye ihtiyaç duyan balinalara yiyecek temini de zorlaşmıştı.

Saldırıların yoğunlaşması üzerine Ukrayna, balinaların bölgeden tahliye edilmesini istedi.

Oceanogràfic de Valencia, ABD'deki Georgia Akvaryumu ve SeaWorld'den uzmanlar, Pazartesi akşamı başlayan ve Çarşamba günü şafaktan hemen önce tamamlanan 36 saatlik operasyonda Ukraynalılara yardımcı oldu.

Bölgede son günlerde Rus saldırıları yoğunlaşıyordu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum