ABD uyardı: İsrail'in Lübnan saldırısı bölgesel bir savaşa dönüşebilir

ABD uyardı: İsrail'in Lübnan saldırısı bölgesel bir savaşa dönüşebilir

ABD, İsrail'in Lübnan'a yönelik işgalinin bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Salı günü Pentagon'da İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile bir araya geldi.

Austin İsrail ve Hizbullah arasındaki bir çatışmanın bölgesel bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu ve diplomatik çözüm çağrısı yaptı.

Austin şu ifadeleri kullandı:

"İsrail ve Hizbullah arasında yaşanacak bir başka savaş kolaylıkla bölgesel bir savaşa dönüşebilir ve Orta Doğu için korkunç sonuçlar doğurabilir. Diplomasi, gerilimin daha da tırmanmasını önlemenin en iyi yoludur."

Austin ile toplantının açılışında konuşan Gallant, "bir anlaşmaya varmak için birlikte yakın bir şekilde çalışıyoruz ama aynı zamanda olası her senaryo üzerinde hazırlıklı olmayı da tartışmalıyız" dedi.

İsrail ordusu geçen hafta sınır ötesi çatışmaların tırmandığı bir ortamda Lübnan'a saldırı planlarının onaylandığını açıklamıştı.

Gallant önceki gün Washington'da Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelmişti. Blinken İsrail'e Lübnan'da gerilimi tırmandırmaktan kaçınması çağrısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller Salı günü yaptığı açıklamada, Gallant'ın Pazartesi günü Blinken'e İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah ile olan çatışmaya diplomatik bir çözümü tercih edeceğini söylediğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum