ABD yeni Gazze planının uygulanmasında ısrarcı

ABD yeni Gazze planının uygulanmasında ısrarcı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki yeni ateşkes planının uygulanması için yoğun diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Cuma günü Ürdün, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin üst düzey diplomatlarıyla yaptığı görüşmelerde Hamas'a yeni Gazze ateşkes planını kabul etmesi için baskı yapmaya çalıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Prag'daki bir NATO toplantısından dönerken yaptığı açıklamalarda Blinken'in "Hamas'ın anlaşmayı gecikmeden kabul etmesi gerektiğini vurguladığını" söyledi.

Miller, Blinken'in "teklifin hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin çıkarlarına ve bölgenin uzun vadeli güvenliğine uygun olduğunun altını çizdiğini" ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, altı haftalık tam bir ateşkes ve İsrail'in Gazze'de nüfusun yoğun olduğu bölgelerden çekilmesiyle başlayacak olan teklifi açıklamıştı.

Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye ile yaptığı görüşmelerde Blinken, Hamas'ın teklifi kabul etmesi için baskı yapılması arayışında.

Blinken 7 Ekim'den bu yana ABD'nin bölgedeki stratejilerinin uygulanması için birçok ziyaret ve görüşme gerçekleştirdi.

Ancak ABD şimdiye kadar bölgedeki ateşkes tekliflerini hayata geçirmeyi başaramadı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.